gmusicbrowser Forum

Main board => Customization => Topic started by: aboettger on February 11, 2011, 17:35:19

Title: Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 11, 2011, 17:35:19
http://fav.me/d39a97f

Works only with the latest git version:
https://github.com/squentin/gmusicbrowser

Layouts:
https://github.com/aboettger/gmusicbrowser-layouts
Title: Re:Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 13, 2011, 04:12:07
Update, the current version is skinable, if you want: http://fav.me/d39e9sa

(http://fc05.deviantart.net/fs71/i/2011/044/d/b/gmusicbrowser___arkanoid_skin_by_aboettger-d39e9sa.png)
(http://fc01.deviantart.net/fs71/i/2011/044/5/d/gmb___arkanoid_skin_2_by_aboettger-d39fpuh.png)
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on February 14, 2011, 18:01:17
Woaaah !

Better and better again !

Closed to 0-default layout !

Just one : when you hide left panel, you hide too progression bar and play/next/previous buttons
May be the buttons could appear (when you close the left pannel, or always) in the vertical right buttons panel.
And for the progression bar, I don't. Perhaps on the top or the bottom of the queue/libray panel ?

Edit : sorry : I hadn't see the "alternative position for the replay buttons". Very very nice !
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on February 14, 2011, 18:12:20
I don't have "Visuals" ? Is it a plugin ?

Do you want some help for the french traduction of the arkanoid menu ?
Title: Re:Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 14, 2011, 18:52:52
I don't have "Visuals" ? Is it a plugin ?
You need gstreamer as audio output
Title: Re:Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 14, 2011, 18:54:10
Do you want some help for the french traduction of the arkanoid menu ?
The layout will be in the Main Branch. Then it can be translated as normal.
Title: Re:Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 14, 2011, 19:15:34
And for the progression bar, I don't. Perhaps on the top or the bottom of the queue/libray panel ?
Alternative time bar added.
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on February 15, 2011, 01:15:43
Nice ! (IMO the progression could be better, visually, in the right list panel and the button in the right button panel, but this layout is closed to perfection)
I've got yet gstreamer output but no visuals (not usefull for me, but it's for testing)
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on February 15, 2011, 22:06:07

Works only with the latest git version:
https://github.com/squentin/gmusicbrowser

i have version 1.1.6 from shimmer repository
do i need to update it or something?
dr subodh
Title: Re:Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 16, 2011, 01:34:38
You need a version after 02/09/2011. The current version of the shimmer project is from 02/03/2011
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on February 16, 2011, 21:02:25
I put a finger in the layout customization.
Take a look : I put the time bar on the top on your right panel (usually I close the left panel) and the play/previous/next in the button right panel (and I delete the stars).
I fail to add a new button : randomize queue. I try to put the QueueItem menu with your classics button to manage the queue, but it doesn't appear as a menu, and the only thing I want on this menu is the randomize choice. Could you help me to do that ?
http://perpendiculaires.free.fr/documents/Arkanoid.png (http://perpendiculaires.free.fr/documents/Arkanoid.png)
Title: Re:Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 16, 2011, 23:58:38
I hope I understand you correctly. You want to insert the menu QueueItem in the right bar? Currently, it is not possible to use a button to open a menu.
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on February 17, 2011, 00:34:44
I try to put the menu, yes, but in this menu, I only want the "suffle queue".
There is no button for that, I guess. Is it possible to create a new button ?
Title: Re:Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 17, 2011, 01:07:04
Do you mean this:
MBQueueList = LSortItem(label="Sort",group=2)       # label isn't necessary, group 2 is the queue in the Arkanoid 2 layout
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on February 17, 2011, 03:33:27
It doesn't work : i put this in :
Code: [Select]
NBSidebar1 = (tabpos=left90,typesubmenu='PC') \
                        VBQueueList \
                        VBPlayList

                        VBQueueList = (tabtitle=_"Queue") \
                            EditListButtons(group=2,small=1,relief=none) \
    MBQueueList = LSortItem(label="Sort",group=2) \
                            _QueueList(cols="queuenumber titleaa",colwidth="queuenumber 20",sort="path album:i disc track file",songtree=1,group=2)

                        VBPlayList = (tabtitle=_"Playlist") \
                            _SongList(cols="playandqueue titleaa",colwidth="queuenumber 20",sort="path album:i disc track file",mode=playlist,group=1,follow=1)
And I just see "sort" without no effect under the queue buttons.
Same think with :
Code: [Select]
NBSidebar1 = (tabpos=left90,typesubmenu='PC') \
                        VBQueueList \
                        VBPlayList

                        VBQueueList = (tabtitle=_"Queue") \
                            EditListButtons(group=2,small=1,relief=none)  MBQueueList = LSortItem(label="Sort",group=2) \
                            _QueueList(cols="queuenumber titleaa",colwidth="queuenumber 20",sort="path album:i disc track file",songtree=1,group=2)

                        VBPlayList = (tabtitle=_"Playlist") \
                            _SongList(cols="playandqueue titleaa",colwidth="queuenumber 20",sort="path album:i disc track file",mode=playlist,group=1,follow=1)
I just want to see a button after the queue buttons existing yet on the queue tab on the right area to be able to suffle the queue.
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on February 18, 2011, 00:25:28
Hi,

I add several things in the right button panel :

VBMainMenuBar = \
                HBVolume \
                HSeparator2 \
      Play1(size=button,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"Play/Pause") \
      Stop(size=button,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"Stop") \
      Prev1(size=button,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"Previous Song") \
                Next1(size=button,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"Next Song") \

      HSeparator3 \
      Fullscreen(size=button,minwidth=34,maxwidth=34) \
      Playlist(size=button,minwidth=34,maxwidth=34) \
      HSeparator5 \
      Sort(size=button,minwidth=34,maxwidth=34) \
      10Filter(size=button,minwidth=34,maxwidth=34)  \
      Queue(size=button,minwidth=34,maxwidth=34)  \
      ResetFilter \ #because I delete the button in the top of the Songtree, I just need this
      MBQueue \

      
                -Quit(size=button,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"Quit") \
                -Button4(click1="OpenCustom(ArkanoidHelp)",relief=none,size=button,stock=gtk-help,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"Help") \
      -Pref(stock=gtk-preferences,size=button,minwidth=34,maxwidth=34) \
                -MBViews \
                -HSeparator1 \
      -MBLayouts \
      -HSeparator4 \
                -Button1(click1="RunPerlCode(::ChooseAddPath(0,1))",stock=gtk-add,size=button,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"Add folder ...") \
      -Button2(click1="RunPerlCode(::IdleCheck)",stock=gtk-refresh,size=button,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"check now") \
      -Button3(click1="RunPerlCode(::IdleScan)",stock=gtk-zoom-in,size=button,minwidth=34,maxwidth=34,tip=_"scan now")

MBLayouts = SMLayouts
   
         SMLayouts = (label=_"A",minwidth=34,maxwidth=34) \   
              LayoutItem    #to switch beetween layouts

          MBQueue = SMQueue
         
         SMQueue = (label=_"Q",minwidth=34,maxwidth=34) \   
             QueueItem
#to access to the "suffle queue"

The SMmenu aren't very beautiful (background is black, the "buttons" are letters) and not very useful (3 clicks to access to the functionality) but it works.
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on February 18, 2011, 12:12:41
hi the layout is turning close to perfection
i wanted a button to open the queue actions like autofill, stop etc
i marked the area by red
can u do that for me?
thanks
Dr subodh
Title: Re:Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 18, 2011, 12:58:05
1442 songs with unknown artist :) You should use MusicBrainz ;)
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 18, 2011, 12:59:20
can u do that for me?

Yes, I will do that.
A better place for issues: https://github.com/aboettger/gmusicbrowser-layouts/issues

Title: Re:Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 18, 2011, 13:20:34
* New: QueueActions in queue tab
modified:   layouts/Arkanoid 2.layout

aboettger (author)
about a minute ago
commit  21a65f4aaa21e1d0f1ed
Baum    cdeb139e51e866be79d1
Eltern  788ca3b0daab79779ec0
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on February 18, 2011, 18:08:59
Thanks Friend. You ROCK!! :)
isn't there a way to have progress bar despite hiding the left pane just like the alternative replay buttons
not necessary , just wishful thinking.
once again, can the search bar search for "ANY TEXT" from the whole metadata including the comments or lyricist or custom fields?
thanks again
subodh
Title: Re:Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 18, 2011, 18:41:11
click the magnifying glass on the left in the search bar
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 18, 2011, 18:42:46
isn't there a way to have progress bar despite hiding the left pane just like the alternative replay buttons

Open the "->"-menu and click "Alternative position for timebar"
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on February 18, 2011, 21:49:16
The other menu choice would be nice in the same place :

HBQueueActions = MBQueue -QueueActions

                MBQueue = QueueItem

But QueueItem has a black background
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on February 19, 2011, 10:54:59
isn't there a way to have progress bar despite hiding the left pane just like the alternative replay buttons

Open the "->"-menu and click "Alternative position for timebar"

Oops, I Missed it.
Thanks :)
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on February 20, 2011, 17:41:15
hi ,
same layout works fine on my laptop but creating problem with my desktop on same distro same version
(i tried latest version GMB from quentin's page on GIT and reverted back to shimmer version also) there is no --> button and the right bar looks clumsy
see image
subodh
Title: Re:Layout - Arkanoid 2
Post by: aboettger on February 20, 2011, 18:15:49
You need squentins version, commited on 19.2.2011
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: ochosi on February 20, 2011, 19:08:25
i'll build new packages for the shimmer ppa today, then the layout will work as expected.
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on May 14, 2011, 13:14:27
Hi
posting after a long time
updated to natty, installed GMB from andreas launchpad repo
using Arkanoid 2 layout
>>but somehow space economy is compromized. (see image) probably some theme problem. moreover can i reduce the fontsize?

>>posting a mediamonkey default layout . it is more or less same as your itunes ++ can u make a few changes to arkanoid 2 or itunes ++ for some added functionality
1. add two buttons in menubar to add the selected song to either end of queue or just after current playing song
2. in mediamonkey , the vertical tablists contain genre artist and album and the pane below shows the filtered song
when i select say, POP, the right sided panes show only the artist featuring in POP and the rightmost shows only albums in pop
now when i select an artist in second tab, the rightmost tab only shows albums from that artist in POP.
all this time the large pane below the tabs keeps updating the relevant songs
all these features are available in GMB but in different layouts. can this be achieved in a single layout, preferably Arkanoid 2
i hope i am able to explain my queries
thanks
dr subodh
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on May 14, 2011, 13:42:05
To make the side pannel more explicative :

* First you can add tab :
- right-click on the side pannel and choose "show tabs"
- right-click on the tittle-tab now showed and choose "add tab"

* Second you can add some detail in each tab :
- right-click on the pannel and choose "options" and choose "define regroupment 1"
- right-click on the pannel and choose "options" and choose "option regroupment 1"

All of those personnalisation are avaliable in all browser-panels

Take a look :

(http://perpendiculaires.free.fr/documents/GMBrichtab.png)
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on May 14, 2011, 17:09:13
thanks dear
probably what i need is in the classic itunes like layout but with the queue on the right side rather than below and secondly the buttons for adding song to end of queue or just after next one
can u do that?
subodh
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on May 14, 2011, 17:44:04
Something like that ?

(http://perpendiculaires.free.fr/documents/cardiacanesthesia.png)
Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on May 14, 2011, 17:45:20
thanks mgrubert
that show  tabs thing was very useful
i made a drawing to explain my wishes
please have a look
subodh

Title: Re: Layout - Arkanoid 2
Post by: cardiacanesthesia on May 14, 2011, 17:47:32
hey i posted my reply without seeing your post
that layout seems very interesting
please post the code
subodh
Title: Re : Layout - Arkanoid 2
Post by: mgrubert on May 14, 2011, 18:00:17
It's here : http://forum.gmusicbrowser.org/index.php?topic=369.0 (http://forum.gmusicbrowser.org/index.php?topic=369.0)